Kleding uit het buitenland bestellen, waar moet je rekening mee houden?

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om kleding uit het buitenland te bestellen. Dit is erg makkelijk, je bent goedkoper uit en het duurt vaak slechts enkele werkdagen voordat je de bestelde kleding in huis hebt. Er is niets mis met het bestellen van kleding uit het buitenland, maar er zijn zeker enkele punten waar je rekening mee moet houden. Welke punten dit zijn, dat kun je achterhalen door dit artikel te lezen. 

 

De maten verschillen 

Eén van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat maten per continent verschillen. De maten in Europa zijn anders dan de maten in de Verenigde Staten en de maten in Azië. Ga je binnenkort een bestelling plaatsen bij een webwinkel in het buitenland? Dan is het erg handig om hier rekening mee te houden. Je wilt namelijk voorkomen dat je de bestelde kleding weer moet retourneren. Dit kan weken duren, vooral wanneer de kleding verstuurd moet worden naar de andere kant van de wereld. 

 

Magere kwaliteit 

Wanneer je kleding van de Aziatische markt gaat bestellen, dan ben je erg goedkoop uit. Helaas kent het bestellen van kleding op de Aziatische markt vrijwel alleen maar nadelen. Er wordt bijvoorbeeld veel namaak verkocht. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een namaak Nike sweater of een Daily Paper broek. Daarnaast is veel kleding van de Aziatische markt van zeer slechte kwaliteit. Aziatische bedrijven proberen zoveel mogelijk kleding te produceren voor de laagste prijs en maken daarvoor in veel gevallen gebruik van kinderarbeid. Wees daarom verstandig en sla de Aziatische markt over als het om het aanschaffen van kleding gaat. 

 

Import

Het kan voorkomen dat bepaalde merken in het buitenland goedkoper zijn dan in Nederland. Dit heeft er vaak mee te maken dat de belastingen in bepaalde landen lager zijn dan in Nederland. Het is dan ook logisch dat de producten in Nederland duurder zijn. Wanneer je producten uit het buitenland gaat bestellen. Dan is het belangrijk om te weten dat je deze moet importeren en daarom ook belasting en importrechten moet betalen. Dit is vaak 21% van de waarde van de bestelling en de prijs van de verzending. Gelukkig is het vaak wel mogelijk om de importkosten terug te krijgen, maar daarvoor zul je contact moet opnemen met het bedrijf dat jouw pakket verzonden heeft naar Nederland. 

Geef een reactie