Wat zijn de voordelen van laminaat

Bij het kiezen van een nieuwe vloer zijn een aantal dingen erg belangrijk. Zo wil je natuurlijk dat het een vloer is die van goede kwaliteit is. Dit betekent dat je er rustig op kunt lopen, zonder dat je vloer opeens schade op zal lopen. Verder is de uitstraling van je vloer natuurlijk ook erg belangrijk. Een lichtere vloer zal bijvoorbeeld een heel andere sfeer aan een kamer geven dan een donkerdere vloer. Dan heb je ook nog eens allerlei verschillende stijlen aan vloeren die je kunt overwegen. Wil je misschien een visgraat vloer van laminaatenparket proberen? Of zijn de meer normale vloeren echt een goede optie voor jou? Hieronder zullen we het kort hebben over de mogelijkheden die hierbij komen kijken.

Ruime keuze

Een van de voordelen van laminaat is dat er gewoon veel keuze is. Dit is misschien niet altijd even nodig, maar zeker als je nog niet precies weet wat je wilt hebben, kan een groot assortiment je erg helpen. Aangezien laminaat in veel verschillende kleuren en uitvoeringen te krijgen is, kun je met laminaat eigenlijk nooit de plank misslaan. Ook visgraat vloeren kun je met laminaat leggen bijvoorbeeld. 

Vochtbestendigheid ten opzichte van echt hout

Laminaat is natuurlijk geen echt hout. Dit kan jammer zijn, maar het komt ook met zijn voordelen. Echte houten vloeren zijn namelijk niet erg makkelijk te onderhouden. Water wordt namelijk heel erg door houten vloeren opgenomen, met alle problemen van dien. Laminaat heeft daar een stuk minder last van. Hoewel het nog steeds niet helemaal waterdicht is, zoals je van bijvoorbeeld een gietvloer kunt verwachten, zal het al wel een heel stuk beter zijn dan echt hout.

Zelf leggen? Geen probleem!

Ook is het zelf leggen van laminaat vrij eenvoudig. Of je nu van visgraat vloeren houdt of niet, met laminaat kun je eigenlijk alles vrij eenvoudig zelf leggen. Het is voornamelijk een kwestie van het in de juiste maat zagen en dan ben je al snel klaar. Het echte leggen van laminaat is namelijk vaak helemaal niet zo tijdrovend. Zeker als je dit vergelijkt met het leggen van echte houten vloeren of ander soort vloeren.

Visgraat vloeren iets voor jou?

Met laminaat kun je dus eigenlijk alle kanten op. Dat is wel zo prettig, aangezien je misschien op een gegeven moment wel weer iets anders wilt. Met laminaat kun je erg mooie vloeren leggen, zonder dat je daar ongelooflijk veel geld voor hoeft te hebben. Probeer het dus zeker eens uit.

 

Geef een reactie