Een mooie gelijke vloer voor in je bedrijf of winkel

Heb je een eigen zaak? Of een eigen bedrijf? En ben je op zoek naar een goede gelijke vloer? Een vloer die gerust tegen een stootje kan en weinig onderhoud heeft? Voor een bedrijf of winkel is een vloer heel erg belangrijk. Hier lopen namelijk dagelijks mensen overheen. Zo is het leggen van een houten vloer niet echt handig. Deze zal namelijk snel en gemakkelijk kapot gaan. Daarnaast wil je ook graag dat je vloer volledig recht is, zodat er minder snel scheuren of deuken in ontstaan. Hierbij is bijvoorbeeld een gietvloer een goede vloer bestemd voor je winkel of bedrijfspand. Wil je weten wat een goede gietvloer is en wat de voordelen ervan zijn? Lees dan verder.

Voordelen van een gietvloer.

Een gietvloer leggen in je winkel- of bedrijfspand brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo is een gietvloer gemakkelijk schoon te maken. Dit komt doordat de gietvloer water dicht is. Het water wat je gebruikt om schoon te maken, kan niet in de vloer intrekken.

Daarnaast is het zo dat een gietvloer geluiddempend is. Zo hebben je buren geen last van het geluid dat jij in de winkel- of bedrijfspand verricht. Wanneer je een zaag bedrijf hebt, zullen je buren niet veel last hebben van alle voetstappen die ’s ochtendvroeg over de vloer heen gaan.

Voorbeelden van een goede gietvloer  

Een goed voorbeeld van een goede gietvloer is een epoxy vloer. Een epoxy vloer is een normale gietvloer. De epoxy vloer wordt gemaakt van aardolie.

Doordat de epoxy vloer een gelijke vloer is, is deze ook gemakkelijk te onderhouden. Er kunnen namelijk na het leggen van de epoxy vloer geen vuil meer tussen de vloer belanden. Wat bij een tegelvloer bijvoorbeeld wel kan door de voegen.

Het plaatsen van de vloer

Wanneer je een epoxy vloer wil laten planten wordt dit gedaan met epoxyhars. Epoxyhars wordt door middel van een hele dikke laag op de ondergrond, dat uiteindelijk je vloer gaat worden, gegoten. De dikke laag epoxyhars zorgt ervoor dat de vloer wordt beschermd tegen verschillende vloeistoffen.

Naast het gieten door middel van epoxyhars, kun je ook epoxyhars gebruiken om je vloer te lamineren of repareren. De epoxyhars wordt gebruik om de ondergrond te verstevigen en te verduurzamen. Je kunt de epoxy hars gebruiken om niet alleen ondergronden, maar ook wanden of plafonds te verstevigen. Dit doe je door gewoon een simpele en dunne laag aan te brengen.

 

Geef een reactie