Kies voor stazakken om jouw artikelen in te verpakken

Waar vroeger door de fabrikant werd gekozen voor blikken en glazen potten om producten in het schap te presenteren, wordt er nu gekozen voor stazakken. Voor welke producten wordt de stazak als verpakking gebruikt? En waarom kiezen fabrikanten voor stazakken? En wanneer worden blokbodemzakjes gebruikt? Je lees het in dit artikel.

Stazakken als verpakking

De stazakken zijn zeer breed inzetbaar, ze worden namelijk gebruikt om food en non-food in te verpakken. Fabrikanten gebruiken het om onder andere noten, fruit, groente of afwastabletten in te verpakken. De zakken worden eigenlijk gebruikt om vaste en vloeibare producten in te verpakken. Door de zakken kunnen de producten erg mooi in het schap in de supermarkt worden gepresenteerd, de zak kan namelijk gemakkelijk bedrukt worden in verschillende kleuren en het is in verschillende folies leverbaar.

Waarom kiest de fabrikant voor stazakken?

De fabrikant kiest voor stazakken omdat ze van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn. Deze stazakken zijn ook geschikt voor meerdere producten, zo heb je de kraft stazakken, deze zijn bedoeld voor de drogere producten zoals koffie, thee en kruiden. Ze hebben meerdere voordelen voor de fabrikant, want deze zakken zijn ook nog hersluitbaar, hebben een sterke gripssluiting en hebben een tear notch, dat is een afscheurinkeping. Daarnaast is de zak lichter dan een glazen pot of blik en neemt hij minder ruimte in. Dit is zeer aantrekkelijk voor het transport want zo kunnen er meer zakken getransporteerd worden. Dit scheelt de fabrikant uiteindelijk meer geld want er zijn minder kosten voor het vervoer. Uiteraard is dit ook beter voor het milieu, want er worden meer zakken in één keer vervoerd.

Gebruik blokbodemzakjes voor food en non-food

Producten zoals noten, koekjes en snoep kunnen het beste in blokbodemzakjes gepresenteerd worden. Dit is een zeer handige verpakking want door de rechthoekige blokbodem kunnen de zakjes rechtop blijven staan. De blokbodemzakjes zijn zeer geschikt voor eten, maar ook voor non-food. Het is een juiste verpakking die voedselveilig is. Je kunt kiezen uit kraft blokbodemzakjes met venster, polypropyleen blokbodemzakjes, monsterzakken of diamantzakken. De zakjes kunnen dichtgemaakt worden met sluitclips. Door gebruik te maken van dit soort zakjes geef je jouw product een luxere uitstraling. Ze zijn te verkrijgen in verschillende groottes, dus zijn ze voor ieder product beschikbaar. De zakjes worden zoal gebruikt voor koffie of thee en chocolade, maar ook voor non-food zoals zeepjes.

Geef een reactie