Ik sta niet graag in het rood, maar ik ben groot

Ben je iemand die graag veel geld uitgeeft aan dagelijkse spullen, zoals kleding, schoenen, make-up, tassen, luchtjes, etc.? Kun je dat doordat je in het rood kan staan bij je bank? Of kun je dat juist doordat je geld doet lenen bij de bank? Het is allemaal mogelijk. Vaak is het niet zo fijn als je in het rood staat. Echter is in het rood staan niet altijd een slecht ding. Zo kun je doordat je in het rood staat altijd de spullen kopen die je nodig hebt ondanks dat je het geld op dat moment zelf niet hebt. Maar kan jij ook op die manier geld lenen? En wat kun je met dat geleende geld allemaal doen?

Je moet het altijd teruggeven

Geld lenen is een ruim begrip. Zo kun je geld lenen om een huis of een auto te kopen. Maar ook kun je geld lenen om te verbouwen. Het lenen van geld is net als het lenen van spullen. Iets wat je leent, moet je uiteindelijk ook weer teruggeven. De reden waarom je aan geld lenen doet kan verschillen. Zo kan het zijn dat je geld lenen moet, omdat je je dagelijkse behoefte nodig hebt. De meeste mensen komen dan op hun bank in het rood te staan. In het rood staan betekent eigenlijk dat je geleend geld uitgeeft en dit later terugbetaald. Dit doet de bank automatisch wanneer jij je salaris of andere inkomsten op je bank krijgt. Hierdoor trekt de bank het in het rood staan weer recht. Stond je eerst 100 euro in de min en je salaris wordt gestort? Dan sta je na de storting van je salaris weer 400 euro in de plus. Die 100 euro die je eerder hebt uitgegeven, wordt gelijk weer terug overgemaakt naar de bank. Dit voorkomt dat je ineens een enorme schulden bij de bank hebt.

Waarom?

Wanneer je geld lenen gaat, is vaak de grootste vraag waarom? Leen je geld voor de je financiering auto? Of juist voor iets heel anders? Financiering auto is een veel voorkomende oorzaak waarom mensen lenen. Dit komt doordat vaak de factuur voor de financiering auto op het verkeerde moment binnenkomt en je dit dus niet meteen kunt betalen. Door de financiering auto kun je dus aan het begin van de maand in het rood staan. Wees echter niet getreurd aan het eind van de maand worden de kosten van de financiering auto weer op je rekening rechtgetrokken en is er voor jou niets om je zorgen over te maken. Ook niet over je financiering auto.

Geef een reactie