Met hardhouten palen zorg je voor een goede basis

Het is, als je nu naar buiten kijkt, bijna niet voor te stellen dat het vorige week nog zo verschrikkelijk stormde. Drie zware stormen achter elkaar hebben heel wat schade toegebracht in Nederland. Daken werden weggeblazen van huizen en schuren. Bedrijven raakten ernstig beschadigd, bomen waaiden om en complete schuttingen werden tot een hoopje latten gereduceerd. Het is dus weer een tijd van opbouwen in Nederland. Je kunt nu maar beter zorgen dat je nog betere materialen kiest dan de vorige keer dat je een schutting liet plaatsen. Kies altijd voor hardhouten palen en zet deze in beton. Zo kun je, bij een toekomstige storm, veel ellende voorkomen!

Hardhouten palen zijn nog beter dan betonnen palen

Je zou denken dat je het best kunt kiezen voor betonnen palen wanneer je een nieuwe schutting gaat plaatsen, maar dat is niet zo. Het grote nadeel van betonnen palen is dat deze totaal niet veren. Ze zullen, wanneer er veel krachten op komen, dus eerder breken dan hardhouten palen. Daarbij is het met betonnen palen ook lastiger om de schuttingdelen eraan te bevestigen. Hardhouten palen kunnen gemakkelijker worden geboord en geschroefd. Ook kun je hardhouten palen natuurlijk laten of schilderen, beitsen of lakken. Net wat jij wilt.

Maak een mooie overkapping

Het is steeds meer gebruikelijk om een overkapping in de tuin te zetten. Een mooie extra ruimte waar je zowel in de zomer als in de winter heerlijk kunt zitten. Je kunt er zelfs een extra huiskamer van maken. Om een goede overkapping te kunnen plaatsen is het wel belangrijk dat je kiest voor de juiste materialen. Hardhouten palen mogen dan natuurlijk niet ontbreken. Ook de rest van het materiaal kun je online bestellen. Kies voor Zweeds rabat voor de zijkanten en plaats isolatiemateriaal. Het dak kun je dekken met speciaal materiaal. Wanneer je het écht goed aanpakt, zorg je ervoor dat ieder randje netjes wordt afgewerkt met deklatten.

Of maak een laag hekje

Over het algemeen hebben we om onze achtertuin een schutting en om onze voortuin een wat lager hekje. Een schutting in de voortuin is echt niet gebruikelijk en in veel gemeentes ook niet eens toegestaan. Een laag hekje zorgt net voor het onderscheid tussen jouw tuin en de stoep. Zo voorkom je dat mensen te dicht onder je raam doorlopen of jouw tuin zien als de perfecte hondenuitlaatplek. Een laag hekje kan een groot verschil maken en… zo'n hekje maak je gewoon zelf!

Geef een reactie