Beginnen op de aandelenmarkt doe je zo

Je ziet overal succesverhalen opduiken van mensen die door middel van aandelen nu een gigantisch vermogen hebben opgebouwd. Het is dan ook logisch dat je het verlangen krijgt zelf ook te beginnen en succesvol te worden in de wereld van aandelen. Maar je komt er dan al snel achter dat het toch iets ingewikkelder in elkaar zit dan je van tevoren had gedacht. Als je overweegt om te beginnen met beleggen dan moet je namelijk wel eerst weten hoe de markt werkt. Als nieuwkomer word je bedolven onder alle informatie, je hebt dus hulp nodig van iemand uit het werkveld. Je doet er daarom goed aan om brokers te gebruiken. Dit zijn bedrijven die je helpen met beleggen.

Voor welke broker moet je gaan?

Laten we eerst even verder toelichten wat brokers precies doen. Brokers zijn, zoals de naam zelf het eigenlijk ook al zegt, de makelaars in de belegwereld. Ze doen inkopen en verkopen in naam van anderen. Dit is voor iemand die geen verstand heeft van beleggen een uitkomst, omdat de brokers constant op de hoogte zijn van de laatste cijfers. Maar voor welke broker moet je gaan? Om dat uit te vinden kun je het beste een vergelijkingswebsite gebruiken. Een voorbeeld hiervan is compareallbrokers.com. Op een vergelijkingswebsite kun je de beste brokers van Nederland met elkaar gaan vergelijken. Zo vind je de broker die het beste bij je past.

Het ontstaan van beleggen

Als je toch liever zelf in de boeken duikt dan moet je beginnen bij het begin, en dat is verder in de geschiedenis dan je misschien zou denken. Beleggen begin namelijk meer dan 200 jaar geleden al. Toen kwamen 24 grote handelaren tot het besluit een markt te vormen die we nu kennen als de New York Stock Exchange. Dagelijks ontmoeten ze elkaar op wallstreet om aandelen in te kopen, maar ook te verkopen. Nu kennen we NYSE als 1 van de grootste aandelenbeurzen ter wereld. Het beleggen van toen is niet meer te vergelijken met nu, ieder uur veranderen de cijfers en als je echt een grote speler wil worden in de aandelen wereld moet je er ontzettend veel tijd in steken. Dat is dan ook vaak de reden waarom veel mensen ervoor kiezen een broker in te schakelen. Niet iedereen heeft de tijd of de interesse om zich er zo ontzettend in te verdiepen, als je toch actief wil zijn in de aandelen is een broker inschakelen de handigste optie.

Geef een reactie