Wanneer is het verstandig om je te laten vaccineren?

Er zijn veel Nederlanders die zich nooit laten vaccineren, terwijl het vaccineren erg belangrijk is om de bevolking gezond en veilig te houden. Dat er veel mensen zijn die zich niet laten vaccineren is ook zeker niet vreemd, want de meeste mensen wantrouwen vaccins aangezien er in het verleden ook wel eens wat fout is gegaan. Daar hoef je tegenwoordig niet bang voor te wezen, want vaccins zijn goed getest. Wil je weten wanneer het belangrijk is om je te laten vaccineren? Dan is het aan te raden om dit handige artikel eens te lezen. Je komt er in dit artikel namelijk snel meer over te weten. 

 

Je hebt een slechte gezondheid

Wanneer je een slechte gezondheid hebt, bijvoorbeeld omdat je ernstig ziek bent of een lichamelijke aandoening hebt, is en blijft het altijd belangrijk om je te laten vaccineren. Dat heeft ermee te maken dat je lichaam ook een slechte weerstand heeft en zich daardoor slecht kan verweren tegen verschillende virussen. Dit is dan ook de reden waarom jaarlijks veel ouderen een griepprik krijgen. Hun weerstand is slecht vergeleken met de weerstand van jongeren en kunnen dus zelfs komen te overlijden door de griep. 

 

Je gaat binnenkort op vakantie

Het is binnenkort weer vakantie in Nederland en dat houd natuurlijk in dat er duizenden Nederlanders op vakantie gaan. Mocht je op vakantie gaan naar een land buiten de Europese-Unie, dan wordt er altijd aangeraden om je te laten vaccineren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een vaccinatie Hepatitis A, maar ook aan een vaccinatie BMR. Dat heeft er allemaal mee te maken dat de gezondheidszorg in deze landen slechter zijn dan in Nederland en er dus ook allerlei verschillende virussen voorkomen. Wil je weten welke vaccins er aangeraden worden? Dan is het aan te raden om eens de website van het RIVM of de GGD te bezoeken. Je kunt hier alles vinden over de vaccins die er aangeraden worden voor bepaalde landen. 

 

Bij een epidemie

Wanneer er sprake is van een epidemie, dan zijn er wereldwijd tientallen tot honderden miljoenen mensen besmet met een virus. In veel gevallen is dit virus dus erg besmettelijk en maakt het veel slachtoffers. Virussen kunnen vaak alleen bestreden worden met een daarvoor bedoeld vaccin. Doordat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren, is het mogelijk om de verspreiding van een virus te verminderen. Houd er wel rekening mee dat het vaccineren dan ook helemaal gratis is, want het is in het belang van iedereen. 

Geef een reactie