Waar moet je aan denken bij het opstarten van een restaurant? 

Je hebt het besloten: je gaat een restaurant beginnen. Een hele goede zet! Restaurants kunnen er nooit genoeg zijn en al helemaal niet als je goede kwaliteit biedt. Je hebt echt buiten die kwaliteit waarborgen nog genoeg andere dingen waar je aan moet denken. Welke dingen dit zijn, lees je in deze blog. Hoe dan ook word je geholpen met het opstarten van een restaurant in dit stuk. We zeggen niet dat dit alles is waar je aan moet denken, maar als het goed is kom je een heel eind en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Apparatuur bestellen is van groot belang

De juiste apparatuur vinden is kostbaar. Je hebt een keuken nodig met alles erin. Van een heteluchtoven tot aan een grill; het moet aanwezig zijn. Alles moet op orde zijn en dit is best lastig. Op de juiste sites kun jij gelukkig alles vinden wat je nodig hebt voor je keuken. Daarnaast moet je denken aan de apparatuur achter de bar. Één of meerdere barkoelkasten, een spoel, een tap; niks mag ontbreken. Ook zul je apparatuur voor het restaurant zelf nodig hebben. Een airco om de temperatuur altijd aangenaam te laten zijn, een geluidssysteem om leuke achtergrondmuziek te kunnen afspelen, je moet het allemaal hebben. 

Personeel

Sinds het invoeren van de corona maatregelen in maart 2020 heeft de horecasector het zwaar te verduren gehad. Keer op keer kregen de ondernemers en hun personeel een klap in hun gezicht. Eventjes open, dan weer lange tijd dicht. Enorm pijnlijk, en daarom is veel personeel weggelopen. Jammer, maar zeer begrijpelijk. Veel goede koks, bedieningspersoneel en barmannen/barvrouwen zijn nu lastig terug te krijgen in de horeca. Je moet daarom ruim van te voren beginnen met het werven van nieuw personeel. Probeer het aantrekkelijk te maken om voor jou te gaan werken; ze moeten je smeken om een kans in je restaurant!

Sfeer

De sfeer is één van de belangrijkste factoren die een restaurant aangenaam maken volgens velen. Je moet er daarom voor zorgen dat de sfeer optimaal is. Hamer het er in bij je personeel dat ze altijd vriendelijk en behulpzaam moeten zijn, niets moet geforceerd aanvoelen. Daarnaast moet het interieur lekker uitnodigend zijn. Luxe mag, maar kil is een no-go. Helemaal als je in het hogere segment gaat zitten is het belangrijk dat je zorgt voor iets knus. Veel fine-dining restaurants zijn kil en dit is een ware sfeer killer. 

 

Geef een reactie