Fietsen op een elektrische fiets is echt een feestje!

Wanneer je graag een frisse neus haalt, maar niet meer zo goed ter been bent, is de beste oplossing om de fiets te pakken en zo aan je benodigde zonlicht en wind in je haren te komen. Maar wat nu als fietsen ook niet meer zo fijn is? Als een klein fietstochtje je veel te veel energie kost en je er niet echt van opknapt? Dan is het wellicht iets om eens te kijken naar een elektrische fiets. Op een elektrische fiets zul je echt zelf moeten bewegen om vooruit te komen, wanneer jij niet trapt dan zal de fiets niet vanzelf vooruit komen. Het fietsen op een elektrische fiets kost je wel veel minder energie. Je krijgt met iedere trap weer een zetje in je rug.

Een elektrische fiets is wel even wennen

Zeker wanneer je het fietsen in het algemeen niet meer gewend bent, is het fietsen op een elektrische fiets in het bijzonder een activiteit waar je flink aan zult moeten wennen. Je krijgt met iedere trap op de trappers weer een klein zetje in de rug. Dit maakt het trappen wel een stuk gemakkelijker en zorgt ervoor dat het je minder energie kost. Zou hou je nog puf over om gezellig te kletsen met je fietsmaatje.

Oefen voor je echt op weg gaat

Zoals gezegd is het fietsen op een elektrische fiets echt wel even wennen. Het is dan ook erg slim om, voor je een fietstochtje gaat maken, eerst even te oefenen, bijvoorbeeld op een zondagmiddag op een industrieterrein. Je kunt dan even oefenen met op- en afstappen, remmen en een noodstop maken. Ook het sturen kan net wat anders aanvoelen en het is dus verstandig om dit even te oefenen. Heb je goed geoefend? Dan kun je rustig op weg gaan. Maak het jezelf de eerste keer niet al te lastig. Het fietsen gaat dan misschien een stuk gemakkelijker, maar de zadelpijn is ongewijzigd!

Neem veiligheidsmaatregelen

Een fietshelm is een steeds vaker gezien veiligheidsmiddel op de Nederlandse fietspaden. Nog niet zo heel lang geleden werd je daar enorm om uitgelachen, maar omdat je op een elektrische fiets veel sneller kunt gaan dan op een gewone fiets, is de klap ook groter wanneer je een keer onderuit gaat. Een fietshelm is dus geen overbodige luxe. Neem ook altijd een mobiel mee wanneer je een fietstochtje gaat maken. Stel dat je ergens een lekke band krijgt of dat je accu leeg is, dan moet je wel iemand kunnen bellen.

Geef een reactie