De allerlekkerste koffiebonen

Er zijn veel verschillende soorten koffie. Wanneer je namelijk koffie gaat zetten is het belangrijk dat je de juiste soort bonen voor jou hebt gevonden. Dit blijft even zoeken aangezien iedereen een andere smaak in koffiebonen heeft, waardoor elke koffie ook anders moet zijn. Er zijn ook erg veel punten die de smaak van een kop koffie kunnen veranderen. Wanneer je koffie gaat zetten is het bijvoorbeeld handig om te letten op de techniek die je gebruikt, de koffiebonen en of het koffiezetapparaat schoon is. Ook het water kan erg veel verschil maken. Hoe schoner het water, hoe meer de smaak van de koffie door komt daarom is het handig om ook hier op te letten. 

 

Het lekkerste kopje koffie zetten

Koffiebonen kopen is het begin voor het maken van het lekkerste kopje koffie. Wanneer je koffie gaat zetten, is het namelijk erg handig om eerst een goede soort bonen te vinden en daarna pas te gaan kijken of de andere stappen echt nodig zijn. Bijvoorbeeld het kopen van een ander koffiezetapparaat of een ‘french press’ bijvoorbeeld. Als dit nog steeds geen verschil maakt heb je nog de optie om te gaan kijken naar of ander water een verschil maakt, maar dit zal vaak niet het geval zijn en dan komt het toch neer op de bonen of de techniek waarmee je koffie zet.

 

De bonen voor jouw koffie kiezen

Bonen voor de koffie maken het grootste verschil in de smaak van een kopje koffie en daarom is het belangrijk dat je een goede soort bonen vind die bij jou en je smaak past. Wanneer je deze gevonden hebt zijn er nog een aantal dingen die je kunt proberen om de koffie nog beter te maken. Het is ook belangrijk dat je de juiste hoeveelheid gemalen koffie gebruikt aangezien je hiermee de sterkte van de koffie kunt bepalen. Ook het verschil tussen fijn gemalen bonen en meer grof gemalen bonen kan erg veel verschil maken.

 

De beste tips voor het koffiezetten

Wanneer je een goed kopje koffie wilt hebben, is het belangrijk dat je bijvoorbeeld begint met het schoon maken van het koffiezetapparaat wat je hebt. Dit kan neerkomen kalkaanslag bijvoorbeeld. Kalk blijft achter wanneer je water gebruikt dat niet honderd procent zuiver is. Kleine hoeveelheden kalk zijn niet schadelijk voor ons, maar bouwen wel op in een koffiezetapparaat en kunnen de smaak veranderen. Verder is het belangrijk dat er geen restanten koffie in het apparaat blijven hangen.

 

Geef een reactie