Besparen op energiekosten? Kies voor infrarood panelen

U heeft waarschijnlijk wel eens van infrarood gehoord, maar wat het nu precies is en waar het voor gebruikt kan worden is nog niet bij iedereen bekend. Dat is zonde, wat infrarood kan voor talloze doeleinden worden gebruikt en levert verschillende voordelen op. Het grootste voordeel is dat u met Infrarood panelen flink kunt besparen op de energiekosten. Het verbruikt namelijk veel minder energie dan een traditionele elektrische verwarming. Meer lezen of wat infrarood nu precies is en hoe u dit kunt gebruiken? Lees hier dan meer over de werking, de voordelen en het gebruik hiervan.

 

De werking

Infrarood is elektromagnetische straling dat niet met het menselijk oog waar te nemen is. Het heeft zijn naam, wat ‘onder het rood’ betekent, te danken aan de frequentie. Die ligt namelijk iets lager dan die van zichtbaar rood licht. Infrarood wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, maar meestal om een ruimte te verwarmen. Infrarood verwarmt direct de objecten in de ruimte in tegenstelling tot traditionele radiatoren, die voornamelijk de lucht verwarmen. Het wordt dan ook vaak vergeleken met de warmte van de zon.

 

Gebruik en voordelen

Infrarood verwarmt dus objecten en daarmee de ruimte waarin de objecten staan. Dit heeft zeer positieve gevolgen voor de energiezuinigheid. U heeft een minder hoge temperatuur nodig om uw gasten het gevoel te geven dat zij aangenaam verwarmd worden. Geen opstijgende lucht, waardoor ook minder energie nodig is om de warmte te produceren. Omdat de ruimte efficiënter verwarmt kan worden, worden infrarood panelen steeds vaker boven de traditionele radiator verkozen. Specialisten geven tevens aan dat gebruik van infrarood veel gezonder is. Een Energiezuinige bijverwarming is een goede manier om infrarood panelen te beschrijven.

 

Toepassingen

U kunt een infrarood paneel in vrijwel iedere ruimte gebruiken. Van de keuken tot aan de badkamer en van garage tot aan het terras. Infrarood panelen zijn gemakkelijk te plaatsen, met de juiste voorbereiding kunt u dit dus prima zelf doen. Houd er wel rekening mee dat de locatie van de panelen belangrijk is om de ruimte zo gelijkmatig mogelijk te verwarmen. Hiervoor kunt u contact opnemen met een specialist. Niet veel ruimte in de keuken voor een infrarood paneel? Geen probleem, u kunt het paneel zelfs aan het plafond bevestigen. Ook geen koude voeten meer en geen beslagen spiegel na het douchen in de badkamer met een infrarood paneel. U hoeft tevens niet bang te zijn dat het paneel niet mooi staat, ze zijn namelijk ook verkrijgbaar met foto of schilderij. Een infrarood paneel is ook ideaal wanneer het na een lentezonnetje ’s avonds afkoelt en u graag nog lekker buiten wilt blijven zitten, of wanneer u de garage wilt transformeren tot werkplaats of hobbyruimte.

Geef een reactie